Nariadenia o vyšších daniach a poplatkoch primátor stiahol z rokovania

21.11.2007 Prešov

Prešov 21. novembra (TASR) - Všeobecné záväzné nariadenia (VZN) mesta Prešov o vyšších daniach a vyšších viacerých poplatkoch v roku 2008 stiahol primátor Pavel Hagyari (nezávislý) z dnešného 10. rokovania mestského ...
Primátorovmu kroku predchádzalo spoločné stretnutie s predsedami poslaneckých klubov a jeho výsledkom bolo stiahnutie piatich VZN z programu. Na prijatie VZN je potrebná v 31-člennom MsZ trojpätinová väčšina. Už pred zasadnutím naznačil predseda opozičného 14-členného poslaneckého klubu SDKÚ-DS a KDH Stanislav Kahanec, že návrhy VZN nepodporia. Podporu pre VZN mal Hagyari len od 16 poslancov z dvoch klubov - Smer-SD, ĽS-HZDS a SF a z klubu kresťanských demokratov a nezávislých. Ako povedal, po diskusii s vedeniami klubov vidí šancu pre "generálny konsenzus".
VZN počítali so zvýšením dane z nehnuteľností, mestských daní, poplatkov za sociálne služby poskytované v domovoch dôchodcov, za komunálne odpady a drobné stavebné odpady.
Z programu vypustili aj zásady odmeňovania poslancov MsZ a rokovanie o návrhu Štatútu mesta Prešov a návrh Rokovacieho poriadku MsZ.
 

Vyberte región

mark